לבצק:
1 ק"ג קמח מנופה
2 כפות שמרים יבשים
1 ביצה שלמה
4 כפות סוכר
כף שטוחה מלח
1/4כוס שמן
כ 2 כוסות מים פושרים (תלוי כמה הבצק דורש)
לערבב קמח עם שמרים. להוסיף את יתר החומרים ואת המים בהדרגה עד שנוצר בצק רך ונעים.
ללוש מס` דקות.להתפיח עד להכפלת הנפח.
יוצרים מהבצק כ 34 כדורים בקוטר של כ 3 ס"מ.
לפתוח ביד כל כדור לעלה, למלא במלית הירקות ולסגור. להניח על נייר אפיה כשהתפר למטה.
להתפיח את הלחמניות בתבנית כ 10 דקות
להבריש בביצה טרופה עם כפית דבש /סילאן, ולפזר שומשום או קצח.אופים בתנור חם 200 מעלות עד להשחמה יפה, כ 15-20 דקות (אפיתי בטורבו שני מגשים יחד)
כשמכבים את התנור, יש להפוך את הלחמניות או לשים על רשת (שלא ירטבו מהמלית)
מילוי ירקות:
בסיר עמוק שמים:
1/4 כוס שמן
1/4 כוס סויה
1/4 כוס צ'ילי
1 כף שום כתוש
מוסיפים פנימה
2 בצלים חתוכים לפרוסות
2 פלפלים פרוסים
2 גזרים רצועות
1/2 כרוב קטן חתוך דק
1 חציל קטן חתוך לקוביות קטנות
מבשלים. מקררים ומסננים את כל הנוזלים.
מוסיפים קוביית גבינה בולגרית מפוררת ומערבבים.
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה