יום חמישי, 13 באוקטובר 2011

מאפינס אגוזים

לשכבת הבצק
כוס וחצי קמח
חצי כוס סוכר דק
חצי כוס שמן קנולה(לדעתי אפשר להסתפק ב 1/3 כוס שמן)
חבילת סוכר וניל
כפית אבקת אפיה
1 ביצה

לשכבת האגוזים
100 גר' אגוזי מלך
100 גר' פקאן טבעי
רבע כוס שמן קנולה(אפשר טיפה להפחית)
3 כפות דבש(במקור 2 כפות)
3 כפות סוכר חום (במקור 2 כפות)


אופן ההכנה:

1. מערבבים היטב בקערה את כל חומרי הבצק, עד שיוצא בצק אחיד.

2. גורסים במעבד מזון את האגוזים והפקאנים בפולסים אחידים- לא להפוך אותם לפירורים! בינתיים מכניסים לסיר קטן את השמן, הדבש והסוכר החום ומרתיחים כדקה וחצי, עד שהתערובת מעלה בועות. מכבים את האש, מערבבים טוב ומוסיפים את האגוזים הגרוסים לסיר. מערבבים שוב.

3 בתבניות מאפינס - קורצים עיגול בצק ומניחים בתחתית כל תבנית. מניחים כף מתערובת האגוזים על הבצק. קורצים עיגול בצק נוסף ומניחים מעל תערובת האגוזים. מהדקים טוב.(אין צורך לרדד את הבצק ולקרוץ עיגולים אלא פשוט ליצור ביד כדור ולהניח בתבנית המאפינס)

4. מכניסים לתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות, ואופים כ-20 דק', עד שהמאפינס מזהיבים. מצננים ומגישים בטמפרטורת החדר.


הערה של שירי:
1.הכנתי לפי המתכון וזה יצא מעט שמנוני בתחתית. אני בעד לשים פחות שמן הן בבצק והן בתערובת האגוזים ואז יצא מצויין.
2. אני הכנתי בתבנית מיני מאפינס - 20 יחידות.
3. אני אפיתי בתבנית מאפינס אך שמתי מנז'טים.

מקור: סליפ

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה