בצק
2 כוסות קמח+ 2 כפות
2 כפות גדושות סוכר
1/2 כפית מלח
3/4 כף שמרים יבשים
1/2 כוס מים פושרים
2 כפות שמן
1 ביצה
ציפוי:
3/4 כפית קינמון
1/2 כוס מים+ כפית תמצית וניל (ניתן להוסיף גם כף רום)
סוכר לבן ( כ 1/2 כוס)
מערבבים יחד קמח שמרים סוכר ומלח.
מוסיפים את יתרת החומרים, לשים כ 5 דקות עד שנוצר בצק נעים וחלק (אולי מעט דביק)
עוטפים את הקערה עם הבצק בניילון נצמד ומשהים להתפחה עד שמכפיל את נפחו
כשעה-שעה וחצי.
לחמם תנור לחום 200 מעלות. לשטח את הבצק בידיים ולפזר קינמון. ללוש כדקה ליצירת כדור, הקינמון לא צריך להבלע כולו.
ליצור מהבצק גלילים באורך 3 ס"מ או כדורים.
בקערית שמים מים ווניל ובצלחת שטוחה נוספת לשים 1/2 כוס סוכר.
לוקחים כל גליל, טובלים במים ומגלגלים מיד בסוכר. להניח בתבנית על נייר אפיה.
להנמיך את התנור ל 200 מעלות ולאפות כ 10-15 דקות או עד שהעוגיות תפוחות וזהובות.
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה