יום חמישי, 13 באוקטובר 2011

ריבת משמש



1.5 ק"ג משמשים מגולענים וחתוכים לקוביות
750 גרם סוכר
מיץ מ 1/2 לימון טרי

מניחים בסיר את המשמשים, ועליהם מפזרים את הסוכר. מבשלים על אש בינונית תוך כדי בחישה עד שכל הסוכר נמס.
מגבירים את האש, מביאים לרתיחה. מוסיפים מיץ לימון.
מבשלים כשעה על אש בינונית-נמוכה, ומערבבים מדי פעם, עד שמגיעים לסמיכות הרצויה.
(מטפטפים טיפה מהריבה על צלחת נקייה ורואים אם נקרשת).
אם נוצר קצף למעלה, מסירים אותו.
להזהר שלא ידבק לקרקעית הסיר וישרף.
מצננים ומעבירים לצנצנות זכוכית .


הערה: אצלי לא הסמיך לאחר שעת בישול ולכן בישלתי עוד, על אש נמוכה מאד, עד להסמכה.

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה