לבצק:
60 גרם חמאה רכה
3/4 כוס סוכר חום
1/2 כוס (125 גרם) חמאת בוטנים
2 כפיות תמצית וניל
2 ביצים קטנות
1/2 1 כוסות (210 גרם) קמח
1/2 כפית אבקת אפיה
לציפוי
1/2 כוס סוכר
למלית
1/4 כוס ריבה
אופן הכנה:
1. שמים בקערת מערבל עם וו לישה את החמאה, הסוכר, חמאת הבוטנים ותמצית הוניל ומערבלים לעיסה אחידה. מוסיפים את הביצים ומערבלים עוד קצת.
מוסיפים את הקמח ואבקת האפיה ומערבלים עד לקבלת בצק אחיד ורך מאוד.
עוטפים את הקערה בניילון נצמד ומאחסנים חצי שעה במקרר.
2. מחממים את התנור לחום בינוני (180 מעלות) ומרפדים 2 תבניות תנור בנייר אפיה.
3. שמים את הסוכר לציפוי העווגות בצלחת. מוציאים את הבצק מהמקרר, י
וצרים ממנו כ 45-40 כדורים, מעבירים לצלחת הסוכר ומגלגלים אותם בסוכר.
4. מניחים את כדורי הבצק בתבניות, שומרים על רווח של כ 3 ס"מ בין כדור לכדור.
בעזרת הבוהן או ידית עגולה של כף עץ יוצרים גומה בכל כדור.
ממלאים כל גומה בריבה ואופים כ 12-14 דקות, עד שהעוגיות מזהיבות.
מוציאים, מצננים לחלוטין ומגישים
(העוגיות יוצאות מעט רכות ומתקשות במהלך הציון)
מקור המתכון: דנה שטיינוול, "מותק של שף" 18, יוני 2011(הביאה דנה20)
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה