יום חמישי, 13 באוקטובר 2011

עוגיות קשקבל מלוחות




50 עוגיות

200 גרם חמאה רכה
2 כוסות קמח
חצי כפית מלח
1/4 כפית פלפל שחור
1 ביצה
200 גרם גבינת קשקבל מגוררת
1 ביצה טרופה, להברשה
קצח ושומשום, לקישוט

אני הוספתי פיסטוקים לחצי כמות בצק. וגלגלתי בשומשום וקצח
את החצי השני גלגתי בקצח וזריתי פפריקה מתוקה

אופן ההכנה:

במיקסר עם וו גיטרה מעבדים חמאה עד שהיא מתרככת מעט.
מוסיפים 1/2 כוס קמח, מלח וביצה ומעבדים למשחה חלקה.
מוסיפים את יתרת הקמח וגבינה מגוררת ומעבדים עד לקבלת בצק אחיד.
מחלקים את הבצק ל-2 חלקים שווים. מגלגלים כל חלק לגליל בקוטר 3 ס"מ
מקפיאים שעה, או עד שהגליל מתקשה ונוח לחיתוך.
מחממים תנור ל-180 מעלות.

מברישים את הגליל בביצה. שמים תערובת קצח ושומשום בכלי מאורך ומגלגלים את
הבצק לציפוי מכל הכיוונים. (או זורים מעל)

פורסים את הגלילים לפרוסות בעובי 1 ס"מ. משכיבים את הפרוסות על תבנית
מרופדת בנייר אפייה.

אופים 15-20 דקות, או עד שהעוגיות מתחילות להזהיב. מצננים מעט ומגישים.


מקור: קרין גורן

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה