יום חמישי, 13 באוקטובר 2011

גבינה בייתית


לכ 180-200 גרם גבינה

1 ליטר חלב
2 כפות חומץ סינטטי רגיל
1 כף מלח


מביאים את החלב לסף רתיחה ומכבים את האש.
מוסיפים 2 כפות חומץ ומערבבים מעט ובעדינות.
מתחיל תהליך של הווצרות גבן (נוצרים מעין ענני גבינה שצפים במים עכורים של החלב)
אחרי מספר דקות, להוסיף את כף המלח ושוב לערבב מעט ובזהירות.
אחרי כ 10 דקות נוספות, בערת כף מחוררת, להעביר את ענני הגבינה הקטנים למסננת שבה יש בד או מפית (שאינה מתפוררת) ולתת למים שנותרו לרדת.
אחרי שמרבית המים ירדו (אנחנו חיכינו רבע שעה), העברנו לכלי פלסטיק (שחוררתי מעט) ואיחסנו במקרר עד לבוקר למחרת (שמתי על צלחת שלא ינזול במקרר)

ניתן להוסיף קצח, בשלב העברת ענני הגבינה לכלי.

הערה: לי היא מאד טעימה. משהו כמו צפתית רק הרבה יותר עדינה.


מקור: ליה

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה