יום שישי, 7 באוקטובר 2011

פסטרמה פיקנטית


המצרכים:
חצי פרפר חזה הודו במשקל 1 ק"ג בערך

למשרה:
1 כף מלח גס
1 כף גדושה סוכר חום
פלפל צ`ילי גרוס גס לפי הטעם
מים לכיסוי הבשר


לצפוי:
2 כפות שמן קנולה
1 כף דבש
1 כף פפריקה מתוקה
1 כפית פפריקה מעושנת
1 כף פלפל שחור גרוס גס
1 כפית חרדל דיז`ון גרגרים
1 כף חומץ
1/4 כפית מלח


ההכנה:
שמים בכלי גדול את המלח, הסוכר והצ`ילי הגרוס, מוסיפים 2 כוסות מים ומערבבים להמסה.
מוסיפים את נתח הבשר ומשלימים מים עד לכיסוי הנתח.
מכסים ומאפסנים במקרר ל 12-24 שעות.

מוציאים את הבשר ממי ההשריה, שוטפים תחת זרם מים, ומייבשים היטב במגבות נייר
לקשור את הבשר או להכניס לשרוול רשת.

מכינים תערובת מכל חומרי הצפוי ומצפים את הנתח היטב מכל הצדדים.
מכניסים לכלי, מכסים ומחזירים למקרר למינימום שעתיים.

מחממים תנור לחום של 160 מעלות.
מרפדים תבנית בנייר אפיה, מניחים על התבנית רשת הגבהה ועליו את נתח הבשר.
נתח של עד 800 גרם אופים סה"כ 50 דקות.אחרי 25 דקות להפוך את הנתח ולאפות 25 דקות נוספות בצד שני.
נתח של קילו או מעט יותר אופים 70 דקות

מוציאים את הנתח מהתנור, מקררים פורסים ואוכלים.


מקור: פנינהט

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה