יום שבת, 15 באוקטובר 2011

קרוקטים מתפוחי אדמה


פירה:
3 תפוחי אדמה גדולים
20 גרם חמאה/מרגרינה
קורט אגוז מוסקט
מלח
פלפל שחור
1 חלמון


ציפוי:
1-2 ביצה
פירורי לחם


מקלפים תפוחי אדמה וחותכים לרבעים.
מבשלים עם מלח עד לריכוך.
שופכים את המים וממשיכים "לבשל" עוד דקה עד שנעלמים לגמרי המים ותפוחי האדמה מתייבשים.
מועכים, מוסיפים חמאה ותבלינים ומקררים במקרר כחצי שעה.
כשהמחית קרירה, מוסיפים את החלמון ומשפרים תיבול.

בעזרת ידיים רטובות מגלגלים כדורי פירה קטנים, תובלים בביצה ובפרורי לחם.
ניתן לטגן בשמן עמוק עד להזהבה (לי היה פחות טעים)

אני העדפתי לשים על נייר אפיה ולאפות בתנור בחום בינוני , כחצי שעה או עד להזהבה.


הערות:
ניתן לתבול את הכדורים ברוטב צ'ילי מתוק במקום בביצה, ואחכ בפירורי לחם
באפיה לא הפריע שלא היה בציפוי ביצה, רק היה מעט יותר מתובל בגלל הצ'ילי.

לפירה ניתן להוסיף עשבי תיבול.

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה