יום שני, 31 באוקטובר 2016

מאפינס יוגורט ותות




1 כוס (140 גרם) קמח
1 כפית (5 גרם) אבקת אפייה
1 כפית (5 גרם) אבקת סודה לשתייה
1/4 כפית מלח
2/3 כוס (140 גרם) סוכר
100 גרם חמאה, רכה
3 ביצים
1/2 2 כפות קונפיטורת תות/פטל/תפוזים
1 מכל (200 גרם) יוגורט 3% שומן לפחות

 
לזיגוג
קונפיטורה (עם או בלי חתיכות הפכרי המסוכרות, תחליטו בעצמכם) מחוממת קלות במיקרוגל, לריכוך


ההכנה
1. מחממים את התנור לחום בינוני (180 מעלות). משמנים את שקעי התבנית.
2. מערבבים בקערה את הקמח, אבקת האפייה, אבקת הסודה לשתייה והמלח. שמים בקערת המערבל את החמאה הרכה ואת הסוכר ומקציפים כ-3 דקות, או עד שמתקבל קרם בהיר ואחיד. מוסיפים פנימה, בהדרגה, את הביצים ומקציפים עוד קצת, עד שמתקבל קרם אחיד ותפוח קצת. מוסיפים פנימה מחצית מכמות תערובת הקמח, מערבבים בכמה תנועות קצרות, מוסיפים מחצית מיוגורט ומערבבים בכמה תנועות קצרות, מוסיפים את שארית הקמח ואת שארית היוגורט ומערבבים רק עד שמתקבלת עיסה אחידה. מוסיפים פנימה את קונפיטורת התפוז ומערבבים קצרות מאד, שוב, רק בכמה תנועות קצרות, כדי שהיא תתערבב בעיסה אבל לא יותר
3. יוצקים את העיסה לשקעים, כך שתגיע עד לשלושה-רבעים מגובהם, ואופים 15-20 דקות, או עד שהמאפינס מזהיבים ומתייצבים וקיסם הננעץ לתוכם יוצא כשהוא נקי. מוציאים, מצננים קצת ומחלצים מהשקעים.
4. אם רוצים, מזגגים את המאפינס: מורחים עליהם, בעודם חמים, את הריבה החמימה. מגישים

 מקור: איילת הירשמן
 
 

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה