רכיבים:
2 ביצים
3/4 כוס (150 גרם) סוכר
100 גרם חמאה רכה
1 גביע (150 מ"ל) שמנת חמוצה
1 כפית תמצית וניל
2 כפות ליקר קוקוס או פינה קולדה
2 כוסות (280 גרם) קמח
כפית וחצי אבקת אפיה
מעט מלח
למילוי: ריבת חלב
אופן הכנה:
1. מחממים את התנור לחום בינוני (180 מעלות) ומשמנים את השקעים או מרפדים אותם בעטרות נייר.
2. שמים את הביצים, הסוכר, החמאה, השמנת החמוצה, תמצית הוניל והליקר (או הפינה קולדה) במערבל או מעבד מזון. מעבדים עד שנוצרת בלילה חלקה. מוסיפים את הקמח, אבקת האפיה והמלח ומעבדים עד לעיסה אחידה. יוצקים לכל שקע מעט מהמלית (כך שתגיע עד לשליש מגובה השקע) ומשטחים מעט.
3. שמים בכל שקע מעט ריבת חלב ומכסים בשארית עיסת הבצק. אופים כ 30 דקות עד הזהבה. מצננים.
הערות:
15-20 מאפינס בתבנית שקעים או
30 מיני מאפינס, שומרים בכלי אטום כשבוע או במקפיא עד חודש ומחממים לפני ההגשה
מקור:דנה 20
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה