המרכיבים (ל-44 עוגיות גדולות):
200 גרם חמאה, רכה
150 גרם (3/4 כוס) סוכר
180 גרם (3/4 כוס) סוכר חום דמררה
1 כפית תמצית וניל, רצוי איכותית
1 ביצה מס' 1 או 2
1 חלמון (מביצה מס' 1 או 2)
360 גרם (2 כוסות וחצי + כף) קמח
קורט מלח
1 כפית שטוחה אבקת סודה לשתייה
100 גרם (כ-2/3 כוס) שוקו צ'יפס לבנים (שוקולד לבן)
חופן (100-120 גרם )
אגוזי מקדמיה טבעיים (או אגוזי מלך/פקאן טבעיים), קצוצים גס
70-80 גרם
(2 חופנים) חמוציות מיובשות
אופן ההכנה:
1. מקציפים בקערה חמאה רכה, סוכר לבן, סוכר חום דמררה ותמצית וניל עד לקבלת תערובת חלקה ואחידה.
2. מוסיפים ביצה וחלמון ומקציפים עד לקבלת תערובת אחידה.
3. בקערה יבשה מערבבים קמח, מלח וסודה לשתייה. מוסיפים בהדרגה, תוך הקצפה במהירות איטית, לתערובת החמאה, עד לקבלת תערובת פירורית. מאחדים את הפירורים שנוצרו בעזרת הידיים, עד לקבלת בצק אחיד וחלק.
4. מוסיפים שוקו צ'יפס לבנים, חמוציות ואגוזי מקדמיה קצוצים גס ומערבבים עד להטמעותם בתערובת.
5. יוצרים מהבצק 3-4 גלילים בקוטר 21/2-3 ס"מ , מניחים בתבנית (בכל גודל שהוא)
ומכניסים למקפיא למשך 20 דקות. לחילופין ניתן לעטוף את הגלילים בניילון נצמד
ולהניח על גבי משטח ישר במקפיא.
6. מחממים תנור ל-175 מעלות ומכינים תבנית תנור מרופדת בנייר אפייה.
7. מוציאים את גליל הבצק הראשון מן המקפיא ובעזרת סכין חדה חותכים לפרוסות בעובי 1/2 עד 2/3 ס"מ. מניחים על גבי התבנית, תוך שמירה על מרווח של2 ס"מ לפחות בין
עוגיה לעוגיה.
8. מכניסים לתנור ואופים במשך 15 דקות או עד שהעוגיות זהובות. מוציאים ומצננים מעט. ממשיכים כך עם יתר גלילי הבצק. אם רוצים, ניתן להקפיאם, כשהם עטופים בניילון נצמד, ולאפותם בשעת הצורך.
200 גרם חמאה, רכה
150 גרם (3/4 כוס) סוכר
180 גרם (3/4 כוס) סוכר חום דמררה
1 כפית תמצית וניל, רצוי איכותית
1 ביצה מס' 1 או 2
1 חלמון (מביצה מס' 1 או 2)
360 גרם (2 כוסות וחצי + כף) קמח
קורט מלח
1 כפית שטוחה אבקת סודה לשתייה
100 גרם (כ-2/3 כוס) שוקו צ'יפס לבנים (שוקולד לבן)
חופן (100-
70-
אופן ההכנה:
1. מקציפים בקערה חמאה רכה, סוכר לבן, סוכר חום דמררה ותמצית וניל עד לקבלת תערובת חלקה ואחידה.
2. מוסיפים ביצה וחלמון ומקציפים עד לקבלת תערובת אחידה.
3. בקערה יבשה מערבבים קמח, מלח וסודה לשתייה. מוסיפים בהדרגה, תוך הקצפה במהירות איטית, לתערובת החמאה, עד לקבלת תערובת פירורית. מאחדים את הפירורים שנוצרו בעזרת הידיים, עד לקבלת בצק אחיד וחלק.
4. מוסיפים שוקו צ'יפס לבנים, חמוציות ואגוזי מקדמיה קצוצים גס ומערבבים עד להטמעותם בתערובת.
5. יוצרים מהבצק 3-4 גלילים בקוטר 21/2-
6. מחממים תנור ל-175 מעלות ומכינים תבנית תנור מרופדת בנייר אפייה.
7. מוציאים את גליל הבצק הראשון מן המקפיא ובעזרת סכין חדה חותכים לפרוסות בעובי 1/2 עד 2/3 ס"מ. מניחים על גבי התבנית, תוך שמירה על מרווח של
8. מכניסים לתנור ואופים במשך 15 דקות או עד שהעוגיות זהובות. מוציאים ומצננים מעט. ממשיכים כך עם יתר גלילי הבצק. אם רוצים, ניתן להקפיאם, כשהם עטופים בניילון נצמד, ולאפותם בשעת הצורך.
מקור: מיצמיצ
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה