יום שני, 31 באוקטובר 2016

עוגיות רחת לוקום רומניות



 

1/2 2 כוסות קמח רגיל
מעט מלח
200 גרם חמאה/מרגרינה ללא מלח
2כפות חומץ
9 כפות מי סודה

 
לערבב את החומרים, ללוש לכדור, לפדר בקמח ולשים במקרר לשלוש שעות.

מילוי:
לערבב יחד
100 גרם אגוזים
50 גרם ביסקוויטים
1/2 כוס סוכר

כ 600 גרם רחת לוקום

 

 

מחלקים את כדור הבצק ל 8 חלקים שווים.
מרדדים כל 1/8 לעלה דק  צר וארוך (אורך  של 25 ס"מ בערך ורוחב של 15).    
לפזר על כל עלה תערובת אגוזים אך להשאיר שוליים.
בעזרת הידיים לעשות מקוביית רחת לוקום בגודל של 4X4 נקניק שיספיק לאורך של הבצק.
לגלגל לכרוכית, להדק היטב את השוליים ולחתוך ל 4 או 5 חתיכות.
להניח בתבנית על נייר אפיה.
למרוח מעל העוגיות מעט שמן רגיל.
לאפות בחום בינוני עד שהעוגיות קצת מתקשות אך נשארות בהירות. לא לתת להן להשחים.
הן מתקשות אח"כ בקירור.  זמן אפיה כ 25 דקות.

כשהעוגיות מתקררות לפזר אבקת סוכר ולהגיש.

לשמור בקופסא סגורה

 

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה