יום חמישי, 13 באוקטובר 2011

עוגת משמש


המצרכים:
100 גרם חמאה או מרגרינה
100 גרם סוכר (1/2 כוס)
2 ביצים
קליפה מגוררת מלימון אחד
200 גרם קמח (כוס וחצי)
שקית אבקת אפייה
750 גרם משמשים


לחלק העליון:
3 כפות סוכר
50 גרם שבבי שקדים


אופן ההכנה:
1. מקציפים את החמאה עם הסוכר במיקסר ידני.

2. מוסיפים את שאר החומרים וממשיכים לערבב עד שמתקבלת עיסה אחידה. העיסה לא נוזלית, והיא גם נראית מעטה, אבל זה בסדר - היא תתפח יפה באפייה.

3. מרפדים תבנית קפיץ 24 ס"מ בנייר אפייה ומשמנים. משטחים את העיסה בתבנית בצורה אחידה.

4 חותכים את המשמשים לשניים, מוציאים את החרצנים ואז חותכים כל חצי משמש לשלושה פלחים.

5. נועצים את פלחי המשמש בבצק, מפזרים את הסוכר והשקדים ואופים בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות 15 דקות.
לאחר מכן מנמיכים את החום ל-180 מעלות ואופים עוד 35 דקות. מפזרים אבקת סוכר ומגישים.


הערות: כמה ששמים יותר משמשיפ, העוגה תהיה עסיסית יותר.

מקור: אביבה פיבקו

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה