יום חמישי, 13 באוקטובר 2011

בורקיטס


















בצק:
4 כוסות קמח
קורט מלח
1 אבקת אפייה
מעט סוכר
100 גרם מחמאה
1/2 כוס שמן
מים/מיץ תפוזים לפי הצורך



לערבב יחד חומרים יבשים, להוסיף את החמאה הרכה, השמן ואת המים/מיץ להוסיף בהדרגה, עד ליצירת בצק נוח ונעים. ללוש רק עד שהחומרים מתאחדים.
לשמור במקרר ללילה. למרות הסוכר ומיץ התפוזים, הבצק אינו מתוק.

לרדד בצק לעובי 3/4 ס"מ ולקרוץ עיגולים, למלא במלית שהתקררה, ולהדק היטב בקצוות בעזרת מזלג.
להבריש ביצה ולפזר שומשום.
לאפות בחום בינוני עד להזהבה קלה.



מילוי בשר
1/2 ק"ג בשר טחון
1 בצל מטוגן
3 שיני שום כתוש
1 כף פפריקה מתוקה
קורט פלפל שחור
1 כף אבקת מרק
חופן צנוברים / חופן צימוקים (לא חובה)

לטגן בצל, להוסיף שום כתוש עד להזהבה.
להוסיף את הבשר הטחון ולערבב עד שנוצרים פירורי בשר. מתבלים ומוסיפים צנוברים וצימוקים.
מקררים וממלאים את הבצק.

מילוי ירקות:
לטגן 1 בצל, להוסיף רצועות מ 1 גזר ו 1 בטטה. מתבלים במלח ופלפל שחור.
מבשלים תפוח אדמה גדול ו 2 ביצים קשות. את תפוח האדמה מועכים למחית ואת הביצים חותכים לקוביות קטנות מאד. מערבבים הכל יחד ומתבלים. ניתן להוסיף אגוזים שבורים גס.
לקרר את המילוי ולמלא את הבצק

מקור ובורקיטס שבצילום : כרמית אמא של עודד

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה