עם מעטה פריך, והמון פירות בפנים
אני מכורה לעוגה/עוגיות הללו, מכינה בט"ו בשבט וגם לאחר החג עם מה שנשאר
רכיבים ל- גלילות, 45 עוגיות:
200 גרם חמאה או מרגרינה, רכה
2 + 1/3 כוסות קמח (280
גרם )
2/3 מכל אשל או לבן
למלית:
אני מכורה לעוגה/עוגיות הללו, מכינה בט"ו בשבט וגם לאחר החג עם מה שנשאר
רכיבים ל- גלילות, 45 עוגיות:
200 גרם חמאה או מרגרינה, רכה
2 + 1/3 כוסות קמח (
2/3 מכל אשל או לבן
למלית:
250 גרם (ככוס וחצי) תערובת פירות מיובשים (למשל: אננס, פפאיה, תפוחים, תמרים, תאנים, דובדבנים, משמשים, שזיפים) קצוצים לקוביות קטנות
4 כפות פתיתי קוקוס
50 גרם חמאה
1 כף דבש
1/3 מכל אשל או לבן
לזרייה:
אבקת סוכר, אם רוצים.
הכנה:
1. הבצק: שמים את החמאה (או המרגרינה) והקמח במעבד מזון או בקערת מעל בעל וו לישה, ומערבלים כ- 30 שניות, רק עד שנוצרת עיסה לא אחידה. מוסיפים את האשל (או הלבן) וממשיכים לערבל כ- 3 דקות, עד שנוצר בצק רק. אוספים את הבצק לכדור, עוטפים בניילון נצמד ומאחסנים במקרר שעה לפחות (או עד 24 שעות).
2. המלית: שמים בקערה את האגוזים (או השקדים או שניהם), הפירות המיובשים והקוקוס ומערבבים. שמים את החמאה והדבש בסיר קטן ומחממים על להבה בינונית כ- 3 דקות, עד שהחמאה נמסה ונוצר רוטב סמיך.(אפשר גם במיקרוגל) מוסיפים לקערת הפירות ומערבבים.
3. מחממים את התנור לחום בינוני-גבוה (190 מעלות) ומרפדים תבנית תנור בנייר אפייה.
4. מחלקים את הבצק לשלושה חלקים שווים. מקמחים משטח עבודה ומרדדים כל חלק לעלה בגודל 40x20 ס"מ. מורחים כף אשל (או לבן) על כל עלה, מפזרים עליו כשליש מהמלית, כך שיישארו שוליים נקיים ברוחב
5/אופים כ- 30 דקות, עד הזהבה. מצננים . חותכים כל גלילה לעוגיות לפי הסימנים, אם רוצים זורים אבקת סוכר.
אפשר לשמור שבוע בכלי אטום.
מקור המתכון: sharon30v
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה