יום שני, 2 בינואר 2012

פשטידת פטריות בנוסח פרובאנס

1 גב
יע גבינת קוטג` (225 גרם)
1 גביעה גבינה לבנה חצי שמנה (250 גרם)
150 גרם גבינה צהובה, מגוררת גס
2 כפות אבקת מרק פטריות
3 ביצים טרופות
30 גרם חמאה
1 בצל גדול, קצוץ דק
500 גרם פיטריות, טריות או משומרות ומסוננות
מלח ופלפל שחור לפי הטעם
חמאה לשימון התבנית

תבנית רבועה בגודל 22*22 ס"מ

מחממים את התנור לחום בינוני.
בקערה גדולה שמים את הגבינות, אבקת המרק והביצים. בוחשים לתערובת אחידה.
ממיסים את החמאה במחבת ומטגנים בה את הבצל עד שיתרכך. מוסיפים את הפטריות ומטגנים יחד כ-8 דקות.
מוסיפים את תערובת הבצל והפטריות אל הקערה ובוחשים היטב.
מתבלים במלח ובפלפל לפי הטעם (אין להפריז במלח משום שאבקת המרק מלוחה דיה).
משמנים את התבנית במעט חמאה, מעבירים לתוכה את הבלילה ואופים 40-50 דקות, או עד שהפשטידה תתייצב.


מקור: קובי בר


אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה