יום שישי, 30 בדצמבר 2011

עוגיות ריבה פרווה




100 גרם מרגרינה בטמפרטורת החדר
1/3 כוס אבקת סוכר\או סוכר רגיל
2 חלמונים
1/2 כפית תמצית וניל
קורט מלח
1/2 1 כוסות קמח (220 גרם)

מילוי:
ריבת פטל או כל ריבה אחרת


 אופן ההכנה:
בקערת מערבל מקציפים את המרגרינה עד שמתקבלת תערובת רכה. מוסיפים את הסוכר ומערבבים. מוסיפים את החלמונים, את הווניל ואת המלח ומערבבים במהירות בינונית- גבוהה עד שמתקבלת תערובת תפוחה. מוסיפים את הקמח במהירות נמוכה ומערבלים בקצרה, רק עד שהוא נספג בתערובת.

עוטפים את הבצק בשקית ניילון, משטחים לעיגול (בתוך השקית) ומצננים במקרר לכמה שעות, מחממים את התנור לחום בינוני

מוציאים מהמקרר ונותנים לבצק להתחמם מעט בטמפ` החדר. לשים שוב ואם הבצק מתפורר לפירורים, ניתן להרטיב את היד וללוש עד לאיחוד הבצק לבצק נוח לעבודה. לרדד לעובי 4-3-כ מ"מ. קורצים עיגולים בקוטר כ-5 ס"מ בעזרת חותכן (או כוסית) עגול או משונן. בעזרת קצה פיית מתכת של שקית זילוף קורצים עיגולים קטנים, בקוטר 1/2 1 ס"מ, במרכז מחצית מהעיגולים. משחררים את העיגולים מהנייר בעזרת מרית מתכת, ומניחים אותם מעל לתבניות האפייה במרווחים. באותו אופן ממשיכים לרדד ולקרוץ עיגולים עם שאריות הבצק אופים כ-8 דקות, עד שהעוגיות בצבע זהוב בהיר. מוציאים ומצננים על רשת. אופן ההרכבה: מנפים אבקת סוכר מעל לעוגיות עם החור.

מורחים שכבת ריבה מעל לעיגולים ללא החור. מכסים בעיגולים עם החור ומהדקים בעדינות.


מקור: רוני ונציה




אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה