יום שבת, 21 במאי 2016

קניש תפוחי אדמה












 
 
 
 
 




 
 
 
1/2 כוס מים

100 גרם מרגרינה

1/4 כפית מלח

 

מלית:

1 ק"ג תפוחי אדמה

4 כפות אבקת מרק בצל

3 כפות בצל מטוגן

50 גרם מרגרינה

קורט פפריקה חריפה

 

ציפוי:

1 ביצה

שומשום

מרתיחים מים ומרגרינה יחד.

שמים מלח וקמח בקערה ויוצקים עליהם את המים הרותחים. בוחשים בכף עץ ואח"כ ביד עד שהבצק חלק.

מבשלים תפוחי אדמה ומועכים אותם למחית מוצקה. מוסיפים אבקת מרק, בצל ומרגרינה.

מודדים כפית מלאה מהבצק ומרדדים כל כדור לעיגול בקוטר כ 14 ס"מ.

שמים כף מלית במרכז העיגול. סוגרים את הבצק סביב המלית ומקפלים את שאריות הבצק כדי ליצור כיסונים כדוריים.

מניחים על נייר אפיה משומן כשהצד המקופל כלפי מטה.

מנקבים את הבצק פעמיים במזלג.

מברישים ביצה וזורים שומשום.

אופים בחום בינוני כ 40 דקות.

לאפות בחום בינוני-נמוך.
 
מקור: סבתא

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה