יום שבת, 29 באוקטובר 2016

חלה של גן רימון




מצרכים:
1 קילו קמח לבן
2 כפות שמרים יבשים
1/2 כוס סוכר
1/2 כף מלח
1 ביצה
1 כוס שמן קנולה
*2-2.5 כוסות מים פושרים (*לפי הצורך)

 להברשה:
1 ביצה טרופה
שומשום לקישוט

 

אופן ההכנה:

בקערת המערבל שמים את הקמח והסוכר ומערבבים.
מוסיפים את השמרים ומערבבים.
מוספים את יתר החומרים כשאת המים שמים בהדרגה כשהמערבל עובד על המהירות האיטית ביותר.
מערבלים עד לקבלת בצק גמיש ונוח לעבודה ואפילו מעט דביק!
מוציאים את הבצק מהקערה ויוצרים ממנו כדור בצק גדול, משמנים את הקערה מעט, מחזירים את הבצק, מכסים בניילון נצמד ומתפיחים עד להכפלת נפח. (זה קורה כבר אחרי שעה, שעה וחצי)

אחרי שהבצק מכפיל את ניפחו, מוציאים אותו לשיש, ולשים עוד דקה, מחלקים ל-4 חלקים ויוצרים חלות על ידי חלוקת כל כדור בצק לשלושה פסים ארוכים.

מניחים במגש עם נייר אפיה, מכסים במגבת ושוב מתפיחים כחצי שעה.
מורחים ביצה טרופה וקצת שומשום ואופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות כ-30 דק`.

 

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה