יום שני, 14 בנובמבר 2016

עוגת שיש נמוכה



לחמם תנור מראש ל-180 . עדיף להכין בפיירקס גדול, כך שיצא נמוך וגדול

 

5 חלבונים מס.1 (בטמפ` החדר)
להקציף עם כוס סוכר
להבליע בתוך הקצף את 5 החלמונים
אח"כ, בנוסף להבליע בעדינות 1 כוס קמח תופח

 

הכנת הקקאו*

3 כפות קקאו, 3 כפות סוכר, 3 כפות מים, 50 ג` חמאה/מרגרינה
להמיס על אש קטנה את כל חומרי הקקאו ולהניח בצד.


לאחר הכנת התערובת להכניס "גושי" קקאו מוכן בעוגה ולערבב סיבוב או שניים ולא יותר על מנת ליצור אפקט שיש. למזוג ערימות של בלילה לתבנית ולא לגעת יותר (לא לישר אפילו) להכניס לתנור ולאפות עד שקיסם יוצא יבש ומעט מזהיבה בחלקה העליון. בערך 30 דקות...


לטעמי, קצת פחות תוספת שוקולד, כי הטעם השוקולדי מודגש מדי.
 
מקור: דונ/ה קישוט

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה