יום שלישי, 1 בנובמבר 2016

סלט שעועית רומני




 
2 כוסות שעועית לבנה, מושרית ליום שלם במים
2 גזרים גדולים קלופים
1 בצל גדול
2 כפות אבקת מרק עוף(אפשר גם פרווה)
4 שיני שום
2 כפיות מלח
כפית שטוחה סוכר
1/2 כוס שמן רגיל.
ההכנה:
לשטוף את השעועית, לשים בסיר עם מים נקיים, להביא לרתיחה,
לכבות את האש ולצנן בתוך הסיר.
לשטוף את השעועית שהתקררה, להעביר לסיר לחץ, להוסיף 2 ליטר מים, את הגזר והבצל. להביא לרתיחה, להנמיך את האש, לבשל על אש נמוכה שעה. השעועית צריכה להיות רכה מאד.
לשים את השעועית במסננת מעל קערה, למשך עשר דקות בערך. לשמור את מי הבישול.
לשים במעבד את השעועית, הגזר והבצל, המלח, השום, התבלינים והשמן. לעבד לפחות 2 דקות, לממרח חלק לגמרי.
לצנן ולשמור בקופסה סגורה במקרר.
את הממרח מגישים עם בצל מטוגן: לפרוס 4 בצלים גדולים לחצאי טבעות עבות, לטגן ב1/2 כוס שמן רגיל, תוך ערבוב, עד שהבצל משחים. גם את הבצל המטוגן שומרים במקרר.
מגישים לכל סועד בדיוק כמו חומוס, ולמעלה מפזרים בצל מטוגן.

 

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה