יום שבת, 11 בנובמבר 2023

שושני קצף

 


מצרכים לבצק (כ-45 עוגיות):

200 גרם חמאה רכה – אפשר להמיס במיקרו במשך 20 שניות

3 חלמונים

500 גרם קמח תופח 

1/2 כוס מיץ תפוזים/מים

1 גביע שמנת חמוצה


למילוי:

3 חלבונים

3/4 כוס סוכר לבן

1 פודינג אינסטנט וניל

1 שקיק סוכר וניל


– בקערה מיקסר עם וו גיטרה שמים את כל מצרכים הבצק. מערבלים עד שנוצר בצק רך ומעט דביק. מקמחים מעט, עוטפים ומכנסיים למקרר עד שמכינים את הקצף. 

– בקערת  המיקסר הנקייה והיבשה, מקציפים את החלבונים במשך 2 דקות. אחכ מוסיפים בזרם איטי את הסוכר וממשיכים להקציף עד שנוצר קצף יציב וחזק.

מוסיפים פודינג וסוכר וניל ומקציפים על מהירות איטית במשך דקה גג ולא יותר כדי שהקצף ישאר אורירי.

 מחלקים את הבצק ל-4 חלקים שווים ומרדדים כל חלק למלבן דק

מורחים על כל מלבן רבע מהקצף, בשכבה דקה, ומקפידים למרוח גם בקצוות, אבל להשאיר נקי ס"מ בסוף כדי לסגור את הרולדה.

–מגלגלים לצורת רולדה ארוכה וחותכים לפרוסות בעובי 2 ס”מ. )אפשר לקרר מעט כדי שיהיה קל יותר לחתוך.

מניחים על תבנית עם נייר אפייה, כשהחלק הפתוח כלפי מעלה, ואופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות במשך 30 דקות או עד שהבצק מתחיל להזהיב.

מקור:קרוטית

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה