72 יחידות
50 גרם שמרים טריים (או שתי כפות שמרים יבשים)
2- 3/4 1 כוסות חלב
6 כוסות קמח
6 כפות סוכר
2 ביצים
קורט מלח
1 סוכר וניל
200 גרם מרגרינה (במקור) / 200 גרם חמאה
סירופ:
1 כוסות סוכר
1.5 כוסות מים
1 כפית וניל
מרתיחים סירופ על אש קטנה בעת שהקרואסונים בתנור.
ציפוי:
1 ביצה טרופה
1 כף מים
מילוי:
1 חבילת שוקולד מריר/ חלב
150 גרם צימוקים
הכנה:
מחממים את החלב למצב פושר.
אם משתמשים בשמרים טריים:
שמים בכוס שמרים, מוסיפים 1/3 כוס חלב פושר, כפית סוכר.מערבבים ושמים קצת קמח מלמעלה.
מחכים עד שהתערובת מגיעה לשולי הכוס.
בכלי גדול שמים קמח, מלח וסוכר ומערבבים. יוצרים גומה ושמים בתוכה 2 ביצים, וניל ושמרים שתפחו.
(אם מכינים עם שמרים יבשים מערבבים אותם ישירות עם הקמח ואחכ מוסיפים מלח וסוכר ומערבבים. יוצרים גומה ושמים 2 ביצים, סוכר וניל ו 1/3 כוס חלב.)
מערבבים הכול ומוסיפים לסירוגין את החלב הנותר ומערבבים שוב. מוסיפים חלב לפי מה שהבצק דורש (לי הספיקו 3/4 1 כוסות חלב).
מחלקים את הבצק ל 4 כדורים.
מקמחים את השיש ואת כדור הבצק ומרדדים לעלה בערך בגודל 40X25 (שלא יהיה דק מדי)
מחלקים מרגרינה לארבעה חלקים - 50 גרם מרגרינה לכל כדור.
מחלקים את 50 גרם המרגרינה לקוביות קטנות ומניחים על כל העלה
עם יד רטובה במים חמים, מורחים על כל הבצק את המרגרינה, ואח"כ מקפלים את הבצק ל 4 כמו מעטפה ושמים בקערה גדולה.
מאפסנים במקרר ל 3 שעות (ניתן להשאיר גם לכל הלילה במקרר).
מוציאים כדור מהבצק (בגודל כדור טניס) ומרדדים קלות. יוצרים עיגול (בערך קוטר 25 ס"מ) ומחלקים ל 8 משולשים.
שמים כ 4 צימוקים בחלק הרחב של המשולש, ומגלגלים לקרואסון.
מניחים על נייר אפיה, כשהחלק של החיבור של קצה המשולש נמצא למטה.
וכך ממשיכים עם כל הבצק. להניח על התבנית במרווחים של כ 3 ס"מ.
טורפים ביצה + 1 כף מים ומורחים על הקרואסונים. מפזרים מעט שומשום.
מכניסים לתנור שחומם לחום של 180 מעלות , 15-20 דקות (לבדוק אחרי רבע שעה), עד להזהבה.
בנתים מכינים סירופ - מרתיחים יחד על אש קטנה:
1 כוס סוכר, 1/2 1 כוסות מים, 1 כפית וניל.
כשהסירופ רותח, טובלים בו כל קרואסון מוכן משני הצדדים כדי שיספוג סירופ. מוציאים בעזרת כף מחוררת ומניחים חזרה לייבוש על התבנית.
הערה:
חלק מהקרואסונים מילאתי עם צימוקים כמו במתכון המקורי
ובחלק שמתי שברי שוקולד מריר – השתמשתי ב 100 גרם שוקולד ל 28 קרואסונים. מעל מרחתי ביצה פיזרתי גרד שוקולד כדי להבחין בין הסוגים השונים.
מקור: סבתא
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה