יום שבת, 15 באוקטובר 2011

לחם מרובע




½ 3 כוסות קמח רגיל
½ 1 כפיות מלח
2 כפיות גדושות שמרים יבשים
1 כף סוכר
¼ 1 כוסות מים פושרים
2 כפות שמן זית


לערבב קמח עם שמרים יבשים. מוסיפים מלח וסוכר ומערבבים.
בהדרגה מוסיפים מים ושמן זית.
ללוש 8 דקות באופן ידני, או 6 דקות במיקסר.

משמנים תבנית אינגלישקייק 30 ס"מ, מניחים את הבצק בתבנית ומועכים אותו.
משהים כשעה עד שהבצק עולה על גדותיו. מפזרים קמח מעל .

מחממים תנור ל 200 מעלות.
אופים כ 30 דקות (אני אפיתי בטורבו ולקח 25 דקות)
משחררים מהתבנית ומשאירים לצינון.











מקור: סמדר זורע ברמק

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה