יום שישי, 21 באוקטובר 2011

רוגלעך פטריות


בצק:
500 גרם קמח
200 גרם חמאה
2 כפות שמן
1 כוס מים רותחים
½ כפית מלח


מלית:
4 כפות שמן
2 בצלים קצוצים דק
500 גרם פטריות שמפיניון קצוצות דק
מלח, פלפל
100 גרם גבינה צהובה מגוררת
2 כפות פטרוזיליה קצוצה


1 ביצה טרופה להברשה.


להכנת הבצק:
לשים את חומרי הבצק לבצק אחיד (אפשר במעבד מזון כי הוא חם) ומקררים כשעה במקרר (ניתן גם להקפיא ולהשתמש אחכ)

להכנת המלית:
מחממים שמן במחבת מטגנים את הבצל להזהבה קלה על אש בינונית.
מוסיפים פטריות, מלח ופלפל ומבשלים כ 10 דקות או עד שכל הנוזלים מתאדים.
מסירים מהאש ומצננים מעט. מוסיפים גבינה צהובה ופטרוזליה ומערבבים היטב.

להכנת הרוגעלאך:
מחממים תנור לחום בינוני 180 מעלות. מחלקים את הבצק ל 4 כדורים.
מרדדים כל עלה לעובי 3 ס"מ (בערך קוטר 25 ס"מ) וחותכים את העיגול ל 12 משולשים, כמו עוגה.
שמים בחלק הרחב של כל משולש כפית מתערובת המילוי ומגלגלים כלפי פנים. מכינים כך את כל הכמות.

מניחים את הרוגעלאך על תבנית מרופדת בנייר אפייה. מברישים בביצה טרופה ואופים כ 15-20 דקות עד להזהבה.


מקור: אביגיל מייזליק -מאכלים חלביים

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה