¼ ק"ג קמח לבן
2 כפות שמן
1 כף סוכר
1 כפית מלח
½ כף שמרים יבשים
½ כוס מים פושרים (לפי הצורך-המים נמהלו במיץ שקדים מרוכז)
1 כף כוסברה יבשה קצוצה
½ כפית מחוקה אגוז מוסקט מגורר
מערבבים יחד את כל החומרים ולשים היטב כ 10 דקות.
משאירים להתפחה במקום חמים. אחרי שהבצק הכפיל נפחו, לשים מעט,
ויוצרים את צורת הלחם. מתפיחים שוב כ ½ שעה, מורחים חלמון מהול במעט מים
ולמעלה מפזרים שומשום/ קצח/מלח גס.
בתחתית תנור מניחים תבנית עם מים (כדי שהלחם יצא קריספי)
אופים בתנור שחומם לחום בינוני 180 מעלות, כ 20 דקות.
אילתור: עודד
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה