3 כוסות קמח לבן
1 כף שמרים יבשים
1 כפית מלח
2 כפות סוכר
3 כפות שמן זית
2 כפות סוכר
3 כפות שמן זית
כוס מים פושרים (להוסיף לפי הצורך)
אופן ההכנה:מערבבים את כל החומרים בקערה גדולה, או ישירות על משטח העבודה. לשים כמה דקות, עד שמתקבל בצק גמיש, שאינו נדבק לידיים. יוצרים כדור ומניחים חזרה בקערה. לפיצה אפשר לוותר על תהליכי ההתפחה הארוכים. מנוחה של חצי שעה, שבה נכין את הרוטב ונחמם את התנור, תספיק לבצק (אם כי כמובן אין מניעה להתפיח את הבצק עד שיכפיל את נפחו, ללוש שוב כדי להוציא ממנו את האוויר ולהמשיך משם).
עם הידיים לשטח כדורי בצק, לפי הגודל הרצוי.
למרוח בשמן זית ולפזר מעל כל תוספת רצויה.
אני שמתי עגבניות מיובשות, מלח גס, אבקת שום ועלי אזוב מיובשים.
אופים בחום בינוני- גבוה, כ 15 דקות או עד שהמאפה נראה מוכן
מקור הבצק: דורעם גונט
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה