בצק פריך לתבנית קוטר 26:
150 גרם חמאה קרה
1/2 1 כוסות קמח
1/3 כוס סוכר
קורט מלח
1 ביצה
קרם:
1 שמנת מתוקה
1 כוס חלב
1 אינסטנט פודינג וניל
ציפוי:
כ 700 גרם תותים שטופים ופרוסים
2 כפות ריבת משמש מדוללת במעט מים רותחים.
אופן ההכנה
1.חותכים את החמאה הקרה לקוביות קטנות ומוסיפים את יתר החומרים. מעבדים את הבצק רק עד שמתאחד.
משטחים את הבצק על תבנית פאי 26 ועל הדפנות. מעבירים את התבנית למקפיא ל 15 דקות.
מחממים תנור ל 180 מעלות. אופים את הבצק בתנור כ 30 דקות או עד שמזהיב .
2. במערבל שמים את השמנת המתוקה, החלב והפודינג ומערבלים עד להווצרות קרם יציב.
מורחים על קלתית הפאי הקרה.
3. פורסים תותים ומניחים על הקרם במעגלים.
4. מדללים ריבה במעט מים רותחים ומברישים מעל התותים לציפוי מבריק (לא חובה).
5. מקררים מס' שעות לפני ההגשה.
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה