יום שישי, 21 באוקטובר 2011

חלה מתוקה לראש השנה


בצק

1
ק"ג קמח

2 וחצי כפות שמרים יבשים/ קוביית שמרים טריים
3 כפות סוכר שטוחות
1
כף מלח
כ 3 כפות דבש
1/3 כוס שמן
מים פושרים (בערך 2 כוסות. להוסיף מים בהדרגתיות עד שהבצק נוח לעיבוד).
לציפוי
חלמוןמעט דבש
קורט קינמון
קורט הל


אופן ההכנה:אם משתמשים בשמרים טריים- יש לפורר הקוביה בקערית עם הסוכר וכוס מים ולתת לתסוס כ-10 דקות.
אם משתמשים בשמרית/שמרים יבשים, יש להוסיף אותם ישירות לקמח.

בקערת המיקסר או כל קערה גדולה לשים את הקמח, להוסיף את השמרים , הסוכר המלח, הדבש והשמן,
להתחיל לערבל/ ללוש תוך כדי הוספת מים, עד קבלת בצק אחיד ורך בערך 5 עד10 דקות.

להניח את הבצק לתפוח במקום חמים, במשך כ-שעה וחצי.

לאחר שתפח, לטפוח עליו על מנת להוריד את הנפח, ולהתפיח שוב כ-1/2שעה.

לאחר מכן, ליצור מהבצק לחמניות או חלה, להניח בתבנית מצופה בניר אפיה, ולתת לתפוח לפחות חצי שעה מכוסה במגבת.


לחמם בינתיים תנור לחום של 180 מעלות.

לפני ההכנסה לתנור, לצפות בחלמון מהול במעט דבש קינון והל, ולפזר שומשום.

לאפות כ 1/2 שעה או עד שהחלה זהובה.
לאחר האפיה להוציא מהתבנית ולאפות עוד 10 דקות על הרשת.

ניתן להקפיא את הלחמניות, רצוי מיד ברגע שמתקררות, ולאחר חימום קצר הן יוצאות טריות וטעימות.

מקור המתכון: לפי מתכון של אמירה

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה