יום שישי, 21 באוקטובר 2011

עוגיות בראוניז לפסח


200 גרם שוקולד מריר
30 גרם חמאה (או מרגרינה, עבור גרסת פרווה)
2 ביצים מס' 2
150 גרם סוכר (3/4 כוס)
40 גרם (4-5 כפות שטוחות) קורנפלור
1/2 כפית אבקת אפייה כשרה לפסח
120 גרם (11/4 כוסות) אגוזי מלך טבעיים, קצוצים דק-בינוני (אני שמתי פקאנים)
120 גרם (1 כוס) שוקולד צ'יפס


אופן ההכנה:
  1. ממיסים במיקרו חמאה ושוקולד מריר. מערבבים עד להמסה מלאה וקבלת קרם חלק.(אני הפעלתי מיקרו בחום בינוני כדקה ואחכ עירבבתי והכל נמס) ומצננים במשך 5-10 דקות.
  2. מחממים תנור ל-175 מעלות ומכינים 3 תבניות תנור מרופדות בנייר אפייה.
  3. מקציפים ביצים שלמות וסוכר, כ- 3 דקות, עד לקבלת תערובת תפוחה קלות.
  4. מוסיפים את השוקולד המומס ומערבבים. מוסיפים תוך כדי ערבוב עדין, בעזרת מרית, קורנפלור ואבקת אפייה. מערבבים עד להטמעות בעיסה. מוסיפים אגוזים קצוצים ומערבבים. מוסיפים שוקולד צ'יפס ומערבבים.
  5. בעזרת כפית, מניחים את התערובת על נייר האפייה בתבנית, ככפית גדושה מהעיסה עבור כל עוגיה. אין צורך לעצב את צורת העוגיה, כיוון שהן משתטחות במהלך האפייה. מכניסים לתנור ואופים במשך 8 דקות בדיוק. אין צורך לבדוק את העוגיה. הן יוצאות מאד רכות אך מתקשות כעבור צינון בן חצי שעה לפחות בתבנית. לא מומלץ לנסות להזיז את העוגיות מהתבנית לפני תום חצי שעת צינון.

ניתן לאחסן את העוגיות בכלי סגור היטב כשבועיים, או להקפיא.

מקור: דודו אוטמזגין

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה