יום שישי, 21 באוקטובר 2011

פאי פירות יער


בצק פריך לתבנית קוטר 26


150 גרם חמאה קרה
1/2 1 כוסות קמח
1/3 כוס סוכר
קורט מלח
1 ביצה


אופן ההכנה
חותכים את החמאה הקרה לקוביות קטנות ומוסיפים את יתר החומרים. מעבדים את הבצק עד שמתאחד (לא הרבה)

משטחים את הבצק על תבנית פאי 26 ועל הדפנות. מעבירים את התבנית למקפיא ל 15 דקות.

מחממים תנור ל 180 מעלות. אופים את הבצק בתנור 12-14 דקות עד שמזהיב מעט אך לא משחים (אפייה עיוורת)


מלית פירות יער
מערבבים בקערה 1/2 ק"ג פירות יער אפשר קפואים עם כף מיץ לימון, 2/3 כוס סוכר ו 2 כפות קורנפלור.

אפשר להשתמש גם ב 300 גרם פירות יער ו200 גרם קוביות תפוחי גרנד סמית או אגסים.

מפזרים את התערובת על הבסיס האפוי ואופים בחלקו התחתון של התנור כ 25-30 דקות בחום של 150 מעלות עד שהתערובת מבעבעת וסמיכה.

נשמר במקרר כשבוע.

מקור: לוסי

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה