300 גרם גבינה לבנה מהסוג "טבורוג"
½ כוס סוכר
1 שקית סוכר ווניל (אפשר 2)
½ 1 כוסות קמח תופח
שמן לטיגון עמוק
3 ביצים
1 שקית סוכר ווניל (אפשר 2)
½ 1 כוסות קמח תופח
שמן לטיגון עמוק
3 ביצים
לערבב כל המרכיבים יחד לבצק אחיד. הבצק הנוצר הינו מאוד דביק ורך.
לחמם בסיר שמן בכמות המספקת לטיגון עמוק. אחרי שהשמן התחמם מאוד, להנמיך את הלהבה לחצי.
בידיים רטובות לקחת מעט מהבצק, בקוטר 3 ס"מ, לגלגל לכדור קטן ובזהירות להניח בסיר עם השמן החם. כמות הכדורים אשר נכנסים לסיר אמורה לכסות את פני השמן, אך לא להשאיר כדורים מתחת לשמן
תוך כדי טיגון כדורי הבצק תופחים ומשחימים. כדאי מדי פעם לסייע להם להתהפך ע"מ שיוכלו לקבל צבע אחיד מכל כיוון.
להעביר את הפונצ`יקי המוכנים לקערה מרופדת בנייר סופג. להעביר לצלחת הגשה ולזרות אבקת סוכר ולהוסיף ריבה.
להעביר את הפונצ`יקי המוכנים לקערה מרופדת בנייר סופג. להעביר לצלחת הגשה ולזרות אבקת סוכר ולהוסיף ריבה.
מקור: נטלי, אומנות קולינארית
צילום: ניצן זמיר
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה