בצק:
4 כוסות קמח לבן
1 כף שמרים יבשים
2 כפיות סוכר
2 כפות שמן זית
כף מלח
1+ כוס מים
ציפוי:
1 כפית בזיליקם יבש
1 כפית אורנו
מעט שמן זית
½ כפית שום
קורט מלח
אופן ההכנה:
שמים את כל חומרי הבצק בקערת המיקסר ומערבלים 10 דקות עם וו הלישה. או לשים ביד 10 דקות.
הבצק צריך להיות רך וגמיש ומעט דביק, אם הוא מאד דביק מוסיפים עוד קמח ואם לא דביק, להוסיך טיפת מים.
מורחים את הבצק שנוצר במעט שמן הזית, מכסים את הקערה ומניחים במקום חמים לתפיחה של שעה בערך, עד הכפלת נפח הבצק.
אחרי שעה, להוציא את האוויר מהבצק שתפח ולעצב את הפוקצ`ה.
מניחים את הבצק על תבנית אפיה מרופדת בנייר אפיה ומרוחה בשמן זית, משטחים את הבצק ומתפיחים עוד ½ שעה מכוסה
מחממים תנור ל 200 מעלות.
לאחר תפיחת הבצק עושים בעזרת האצבעות חורים בכל הבצק, מורחים עליו שמן זית ומפזרים מלח גס.
בשלב זה ניתן להוסיף מה שרוצים. אנחנו הכנו תערובת של עשבי תיבול, מלח, שמן זית ושום כתוש.
אנחנו חתכנו לרצועות בצל סגול וערבבנו בתערבות עשבי התיבול.
הנחנו על הפוקצ'ה והספנו עגבניות חתוכות (ללא הגרעינים)
אופים כ 20 דקות.
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה