בסיס:
4 ביצים מופרדות לחלבונים וחלמונים
4 כפות סוכר + 3 כפות סוכר
4 כפות אבקת קקאו
2 כפות מים
3 כפות קמח
שכבת המוס:
2 שמנת מתוקה
1 פודינג וניל
1 פודינג ריבת חלב
2 כוסות חלב
ציפוי השוקולד:
3 כפות מים
3 כפות סוכר
2 כפות אבקת קקאו
100 גרם חמאה
מחממים תנור לחום בינוני 180 מעלות.
מקציפים חלבונים ומוסיפים בהדרגה 4 כפות מהסוכר , מקציפים לקצף יציב וחלק.
בקערה נפרדת טורפים את החלמונים עם הקקאו ו3 כפות סוכר הסוכר. מוסיפים מים וקמח
ומערבבים לבלילה אחידה.
מקפלים את תערובת החלמונים אל הקצף לקבלת בלילה אחידה.
משמנים תבנית 26 ויוצקים את הבלילה אופים 25-30 דקות . העוגה מוכנה כאשר קיסם הננעץ בה יוצא יבש. מניחים לצינון.
הכנת המוס:
בקערת המערבל שמים חלב,2 סוגי הפודינג , 2 שמנת מתוקה ומערבלים במהירות גבוהה לקרם אחיד ועמיד (כ- 3 דקות לערך) .
כשהעוגה התקררה לגמרי מורחים את המוס עליה בשכבה אחידה.
בסיר קטן שמים את מרכיבי הציפוי - המים הסוכר והקקאו
ומבשלים תוך כדי בחישה עד שהסוכר נמס . מסירים מהאש ומוסיפים את החמאה (בקוביות)
מערבבים עד להמסת החמאה.
לפני שפותחים את התבנית, שופכים את הציפוי על פני העוגה ומיישרים.
בשלב זה אני עיטרתי את העוגה.
מכניסים למקרר למספר שעות .
מוציאים מהמקרר ומשחררים את טבעת התבנית.
מקור: BEAUTY האחת
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה