יום שבת, 15 באוקטובר 2011

סלט ירושלמי


לסלט:

לחתוך לקוביות קטנות:
3 עגבניות
3 מלפפונים
2 בצלים סגולים
1/3 צרור פטרוזליה (לא היה לי, שמתי חסה קצוצה דק)


תיבול:
מתבלים את הסלט בטחינה
ניתן להוסיף מעט שמן זית , מלח ומיץ לימון לפי הטעם.


תוספות:
1 כוס גרגרי חומוס מבושלים חמימים
2 ביצים קשות מגוררות על פומפיה דקה
קרוטונים - כמות לפי הטעם.


מפזרים מעל הסלט המתובל את גרגירי החומוס והביצים המגוררות.
וממש לקראת ההגשה מוסיפים מעל הכל קרוטונים.


הכנת קרוטונים ביתים בכמה דקות:
5 פרוסות לחם אחיד (אפשר גם כל לחם אחר)
1 כף שמן זית
2 שיני שום קצוצות (אני לא שמתי)

תבלינים:
קורט מלח
מעט פלפל שחור
כף אורגנו יבש


אופן הכנת הקרוטונים:
* לערבב את השמן השום והתבלינים.
* לחתוך את הלחם לקוביות קטנות ולערבב יחד עם השמן המתובל.
* לחמם תנור לחום 150 מעלות ולייבש את קוביות הלחם עד הן פריכות וזהובות.

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה