לתחתית :
1/3 1כוס קמח תופח (כוס ושליש)
100 גר' מרגרינה / חמאה
1 חלמון
2 כפות סוכר + 1 סוכר ווניל
למלית :
100 גר' מרגרינה / חמאה
1 חלמון
2 כפות סוכר + 1 סוכר ווניל
למלית :
750 גר' גבינה 5 אחוז
1מיכל שמנת חמוצה
½ כוס סוכר + 1 סוכר ווניל
5 חלמונים
3 כפות גדושות קורנפלור
קליפת לימון מגוררת לפי הטעם + כף מיץ לימון
ציפוי:
6 חלבונים
½ כוס סוכר
מיץ מחצי לימון
אופן הכנה:
½ כוס סוכר
מיץ מחצי לימון
אופן הכנה:
1. לערבב את חומרי התחתית, ללוש לבצק אחיד.
לשטח בתבנית 28 או במלבנית גדולה.
לאפות בחום בינוני כ - 10 דקות, ולהכניס פנימה את המלית בלי לקרר.
2. לערבב היטב בקערה עמוקה את חומרי העוגה .להקציף לקצף יציב את החלבונים , להוסיף את הסוכר ואחרי שהקצף יציב אך לא יבש, להוסיף את מיץ הלימון. להכניס חצי מכמות הקצף אל תוך הגבינה ולערבב בעדינות רבה.
3. להעביר לתבנית, מעל הבצק האפוי חלקית, ולאפות כ-20 דקות בחום 170-160, עד שרואים שמתקשה מעט מסביב אבל במרכז עדיין רוטט.
4. למרוח או לזלף מעל העוגה את הקצף ליצור דוגמא בעזרת מזלג. להחזיר במהירות לתנור.
5. לאפות בחום בינוני-נמוך (140 מעלות) 25-30 דקות או עד שהמקצפת מזהיבה-משחימה
6. לקרר את העוגה בתנור מעט פתוח כמה שעות. אחרי שהעוגה ממש קרה, לכסות היטב בנייר אלומיניום או ניילון נצמד או מכסה. לשמור במקרר. למחרת בבוקר צצות "דמעות" של סוכר על פני העוגה.
מקור: יעלה
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה