יום שישי, 21 באוקטובר 2011

קראמבל שזיפים ותפוחים


6 מנות או תבנית פיירקס 26

פירורי בצק:
1 כוס קמח
1 כפית קינמון (לא חובה)
קורט אגוז מוסקט מגורר (לא חובה)
100 גרם חמאה קרה
1 כוס סוכר
6 שזיפים גדולים (או שילוב של שזיפים ותפוחי עץ באותה כמות)
2 כפות סוכר שטוחות (אם הפרי מתוק לשים פחות סוכר
3 כפות מיץ לימון


אופן ההכנה:
מכינים את הפירורים: מערבבים בקערה את הקמח, סוכר ותבלינים.
מוסיפים קוביות חמאה קרה ומפוררים בעזרת האצבעות או במעבד מזון. מאחסנים בנתיים במקרר.

חותכים פירות לקוביות בינוניות, מוסיפים מיץ לימון וסוכר ומערבבים.

מניחים בתבנית פיירקס או בכוסות אפייה אישיות. מעל, מפזרים את פירורי הבצק.

אופים בתנור שחומם מראש ל 180 מעלות. בתנור שלי האפייה ארכה כ שעה.
בתום האפייה, הפירורים צריכים להיות זהובים והפרי מבעבע ואף מכתים את הפירורים.

מגישים חם או פושר, עם גלידת וניל, קצפת או שמנת חמוצה.


מקור: בצק אלים

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה