יום שבת, 15 באוקטובר 2011

עוגת גבינה רומנית


לבצק:

7 כפות חלב
7 כפות שמן
6 כפות סוכר
1 ביצה
1 כפית שטוחה סודה לשתיה
350 גר קמח

למלית:
2 חבילות (500 גר') גבינת "טוב טעם" של טרה/ 500 גרם טבורוק לא מתוק
2 ביצים
200 גר' (2 שקיות) אבקת סוכר (אני השתמשתי בכוס סוכר רגיל)
80 גר' חמאה מומסת
2 כפות שטוחות סולת
2 שקיות סוכר וניל
קליפה מגוררת מלימון אחד
100 גר' צימוקים (אופציונאלי)


אופן ההכנה:

עבור תבנית מלבנית בגודל 20 על 30 ס"מ

1. מכינים את הבצק: בסיר קטן מחממים חלב, שמן וסוכר. כאשר מתחיל לרתוח, מסירים מהאש ומצננים מעט, עד שהתערובת פושרת.


2. מעבירים לקערה ומוסיפים בסדר הזה את הביצה, הסודה לשתיה ובסוף את הקמח, ומערבבים עד לקבלת בצק אחיד.

3. מחלקים את הבצק לשני חלקים. מרדדים את שניהם על משטח מקומח למלבן בגודל התבנית (חלק אחד ישמש לתחתית והשני לכיסוי העוגה). אל חשש, זהו בצק נוח מאוד לעבודה ולרידוד.

4. מניחים את אחד החלקים על תבנית מרופדת בנייר אפיה.

5. מחממים תנור ל - 180 מעלות צלזיוס (אני אופה בתכנית רגילה, ללא טורבו)

6. מכינים את המלית: ממיסים את החמאה, ומצננים כרבע שעה, עד שהיא פושרת.

7. מוסיפים את כל שאר חומרי המלית לחמאה המומסת ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה.

8. מפזרים את המלית על תחתית הבצק באופן אחיד.

9. מחוררים את החלק העליון של הבצק עם מזלג לכל אורכו, ומניחים אותו מעל המלית.

10. מכניסים לתנור ואופים כ - 35 דקות, או12288;עד אשר החלק העליון של העוגה מזהיב.

11. מצננים, זורים אבקת סוכר ומגישים.


מקור: מירי רביבו, מתוך אתר מתכונים רומני

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה