יום שני, 24 באוקטובר 2011

מרק שעועית





2 כוסות שעועית לבנה

1+1 כפות אבקת מרק

2 בצלים

1 גזר קטן

מלח

פלפל שחור

1 כף שמן

½ כוס איטריות

1/3 חבילת פטרוזליה

2 כפות רסק עגבניות

מים




2 כוסות שעועית לבנה - לשים בערב במים פושרים ולהניח עד הבוקר.
למחרת לבשל את השעועית עם מים חמימים .להרתיח ולזרוק את המים. כך 3 פעמים.
בפעם הרביעית להכניס את השעועית לסיר לחץ למשך 20 דקות, עם מים עד מעל השעועית ועם 1 כף אבקת מרק עוף.
לטגן 2 בצלים

לגרר גזר קטן דק
להוסיף לשעועית שבושלה את הבצל המטוגן והגזר וכן מלח, פלפל שחור ו 1 כף שמן.
להכניס לתוך הסיר לחץ.


להוסיף איטריות (כ ½ כוס או מעט יותר אם רוצים) ופטרוזיליה.

(אני שמה 1/3 חבילת פטרוזיליה ללא קיצוץ ומוציאה בתום הבישול. אפשר גם לקצוץ ולאכול עם המרק אחרי שהתבשל יחד).
מוסיפים 2 כפות רסק עגבניות+ 1 כפות אבקת מרק עוף ומים כדי שהמרק לא יהיה צפוף מדי. לבשל עם סיר לחץ סגור כ ½ שעה.



מקור: סבתא

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה