2 כוסות שעועית לבנה
1+1 כפות אבקת מרק
2 בצלים
1 גזר קטן
מלח
פלפל שחור
1 כף שמן
½ כוס איטריות
1/3 חבילת פטרוזליה
2 כפות רסק עגבניות
מים
2 כוסות שעועית לבנה - לשים בערב במים פושרים ולהניח עד הבוקר.
למחרת לבשל את השעועית עם מים חמימים .להרתיח ולזרוק את המים. כך 3 פעמים.
בפעם הרביעית להכניס את השעועית לסיר לחץ למשך 20 דקות, עם מים עד מעל השעועית ועם 1 כף אבקת מרק עוף.
לטגן 2 בצלים
למחרת לבשל את השעועית עם מים חמימים .להרתיח ולזרוק את המים. כך 3 פעמים.
בפעם הרביעית להכניס את השעועית לסיר לחץ למשך 20 דקות, עם מים עד מעל השעועית ועם 1 כף אבקת מרק עוף.
לטגן 2 בצלים
לגרר גזר קטן דק
להוסיף לשעועית שבושלה את הבצל המטוגן והגזר וכן מלח, פלפל שחור ו 1 כף שמן.
להכניס לתוך הסיר לחץ.
להוסיף לשעועית שבושלה את הבצל המטוגן והגזר וכן מלח, פלפל שחור ו 1 כף שמן.
להכניס לתוך הסיר לחץ.
להוסיף איטריות (כ ½ כוס או מעט יותר אם רוצים) ופטרוזיליה.
(אני שמה 1/3 חבילת פטרוזיליה ללא קיצוץ ומוציאה בתום הבישול. אפשר גם לקצוץ ולאכול עם המרק אחרי שהתבשל יחד).
מוסיפים 2 כפות רסק עגבניות+ 1 כפות אבקת מרק עוף ומים כדי שהמרק לא יהיה צפוף מדי. לבשל עם סיר לחץ סגור כ ½ שעה.
מוסיפים 2 כפות רסק עגבניות+ 1 כפות אבקת מרק עוף ומים כדי שהמרק לא יהיה צפוף מדי. לבשל עם סיר לחץ סגור כ ½ שעה.
מקור: סבתא
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה