יום חמישי, 10 בנובמבר 2011

עוגת תפוחים עם ריבה ופירורים

4 תפוחים חתוכים לקוביות קטנות
4 כפות סוכר
2 כפות קינמון
3 כוסות קמח תופח
1 כוס סוכר
1 ביצה
1 כף חלב
200 גרם חמאה חתוכה לקוביות קטנות {בטמפ` החדר}
בערך כוס אחת ריבה לפי הטעם האהוב - אני השתמשתי בריבת משמש.

אופן ההכנה:
את קוביות התפוחים מערבבים עם 4 כפות סוכר וקינמון ומשהים בקערה.

מערבלים יחד את חומרי הבצק {כל מה שנותר למעט הריבה} ויוצרים בצק נוח לעיבוד. (במקור אצל אריאלה אין ביצה. אני הוספתי כי הבצק היה מאד פירורי. הוא עדיין לא התאחד לי. השארתי 1/2 בחוץ ומהחצי השני של הבצק הדקתי על נייר אפיה בתנית בגודל 35על 20.

מחממים תנור לחום בינוני 180 מעלות.

על שכבת הבצק המהודקת שבתבנית, מורחים כמות נדיבה של ריבה ומעליה שמים את שכבת התפוחים.

מפזרים את ייתרת הבצק המפורר מעל התפוחים ואופים , למשך כ-45 דקות או עד שהעוגה מזהיבה יפה.


מקור: אריאלה פיקסלר אלון עם שינויים קלים שלי.

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה