יום שבת, 31 בדצמבר 2011

גפילטע פיש


2 קרפיונים גדולים טחונים פעמיים
כולל ראשים ועימרות


להכנת קציצות:
דגים טחונים
3 בצלים מטוגנים קלות בכף שמן ומעט מים (הבצל צריך להיות רך ולבן)
3 ביצים
4 כפות קמח מצה
1 כפית סוכר (מומס במעט מים)
2 כפות אבקת מרק
מלח


אופן ההכנה
לערבב ולהשהות 3/4 שעה במקרר.
ליצור קציצות אובליות.
בסיר שטוח מרתיחים מים (חצי סיר), עם 1 בצל מטוגן, 1 כף אבקת מרק, קורט מלח וסוכר.
מכניסים פנימה את ראשי הדגים והעצם המרכזית, גזר, תפוח אדמה פרוס עבה.
מבשלים עד שתפוח האדמה והגזר מוכנים.
מוציאים את הירקות ועצמות הדגים (כולל ראשים).
את חלקי הדג זורקים.
מסננים את המים (אפשר רק להוציא את המוצרים ללא סינון) ומוסיפים פנימה את הקציצות.
בשלב זה ניתן להוסיף מעט מים פושרים, אם חסר.
מבשלים כ 20 דקות,אבל לא נותנים לקציצות להתקשות.
מגישים קר.

ניתן לשים בכלי שטוח את הרוטב שנשאר, לקרר ולהגיש אותו אחרי שמקריש.
לסדר על הקציצות פרוסות של גזר. לעטר עם פרוסות תפוחי אדמה בצלחת.


מקור: סבתא


אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה