יום שבת, 31 בדצמבר 2011

לחמניות רכות לפסח



1/4 1 כוסות מים
חצי כוס שמן קנולה
1 כף שטוחה סוכר
1 כפית מלח
3/4 1 כוסות קמח מצות (אפשר כוס קמח מצה והיתר - קמח עוגות)
1 שקית אבקת אפיה (מומלץ מאוד, לא חייבים)
5 ביצים גדולות (אם שמים 6 ביצים – מתקבל אוורירי יותר, עם חלל ריק למילוי ותפוח יותר).


אופן ההכנה
להרתיח בסיר גדול מים+שמן+סוכר+מלח.
כאשר רותח – להכניס בבת-אחת את כל הקמח והאפיון ולערבב היטב עד שהכל בצק אחיד.  להוריד מהאש.

מיד, בעוד הבצק רותח, לערבב פנימה את הביצים אחת אחרי השנייה (בהתחלה זה קשה, לא להתייאש!).
מניחים את הבצק שנוצר בכלי סגור או עטוף בניילון במקרר, לפחות לשעה (עדיף ללילה או אפילו ליממה)
שמים בקערית מעט מים ורבע כוס שמן.
טובלים את הידיים במים הללו ויוצרים 12 כדורים או לחמניות מוארכות. אם סובלים ממחסור קשה בכולסטרול - אפשר להבריש למעלה חלמון ביצה.....
מניחים בתבנית משומנת בגודל תנור, או שעדיף על נייר אפיה.

מחממים את התנור מראש ל-200 מעלות.
מכניסים את התבנית ואופים 5 דקות בחום הגבוה, מורידים את החום ל-170-180 או מעט פחות (תלוי בתנור). אופים בלי לפתוח כ-45 דקות.
פותחים ובודקים אם הקרום נוקשה והלחמניות קלילות.
משאירים בתנור עם דלת מעט פתוחה עד שמתקרר.


מקור:יעלה
 

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה