לבצק:
חצי ק"ג קמח
כף שמרים יבשים
כוס מים פושרים
רבע כוס שמן או 50 גר` חמאה מרוככת
חצי כפית מלח
חצי ק"ג קמח
כף שמרים יבשים
כוס מים פושרים
רבע כוס שמן או 50 גר` חמאה מרוככת
חצי כפית מלח
למילוי:
חצי ק"ג גבינה (חמד או צפתית)
1 גבינה כחושה (טוב טעם או כנען)
1 ביצה
לערבב את הקמח עם השמרים, להוסיף את שאר החומרים וללוש מס` דקות עד לקבלת בצק רך.
לשים את בבצק בקערה ולהתפיח כשעה, עד שהבצק יכפיל את הנפח. ללוש שוב את הבצק ולשים בצד ל-10 דקות.
לחלק את הבצק ל-10 חלקים. שוב לתת לבצק לנוח 10 דקות. לרדד כל חלק מן הבצק לעיגול בקוטר כ-15 ס"מ ולשים על עיגול הבצק את המלית. עכשיו צריך לקפל את זה למן סירה: מרימים את הבצק בשתי הקצוות ומהדקים משני הצדדים כמו בבורקס אבל לא
לכל האורך, רק כ-4 ס"מ מכל צד ולהשאיר את הגבינה גלויה לעין. שמים להתפחה כחצי שעה. לאפות בתנור מחומם מראש ל-220 מע` 15-18 דקות (עד שזה מתייצב). להוציא מהתנור ולשים על כל סירה
כזו ביצה אחת (כמו ביצה עין). להחזיר לתנור לעוד כ-10 דקות (עד שהביצה מוכנה).
כשהמאפה יוצא מהתנור למרוח עליו קצת חמאה מרוככת
לכל האורך, רק כ-4 ס"מ מכל צד ולהשאיר את הגבינה גלויה לעין. שמים להתפחה כחצי שעה. לאפות בתנור מחומם מראש ל-220 מע` 15-18 דקות (עד שזה מתייצב). להוציא מהתנור ולשים על כל סירה
כזו ביצה אחת (כמו ביצה עין). להחזיר לתנור לעוד כ-10 דקות (עד שהביצה מוכנה).
כשהמאפה יוצא מהתנור למרוח עליו קצת חמאה מרוככת
מקור: מאיה
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה