יום שישי, 30 בדצמבר 2011

פסטרמה



כל חצי פרפר הודו להשרות 12-24 שעות ב:

2 ליטר מים
2 כפיות מלח
2 כפיות סוכר
פלפל שחור
(1 כפית תערובת לשווארמה)


לנגב היטב
למרוח בתערובת:

1/2 כוס דבש
2 כפות פפריקה
1/4 כוס צ`ילי מתוק
1 כפית פלפל שחור


למרוח בתערובת להניח על נייר אפייה ולסגור אותו. ולצלות כשעה ב 160 מעלות
מדי פעם להבריש מעט בתערובת הדבש.



-------------------------------- מתכון נוסף----------------

המצרכים:

חצי פרפר חזה הודו במשקל 1 ק"ג בערך

 

למשרה:

1 כף מלח גס

1 כף גדושה סוכר חום

פלפל צ`ילי גרוס גס לפי הטעם

מים

 

לצפוי:

2 כפות שמן קנולה

1 כף דבש

1 כף פפריקה מתוקה

1 כפית פפריקה מעושנת

1 כף פלפל שחור גרוס גס

1 כפית חרדל דיז`ון גרגרים

1 כף חומץ

1/4 כפית מלח

 

ההכנה:

שמים בכלי גדול את המלח, הסוכר והצ`ילי הגרוס, מוסיפים 2 כוסות מים ומערבבים להמסה.

מוסיפים את נתח הבשר ומשלימים מים עד לכיסוי הנתח.

מכסים ומאפסנים במקרר ל 12-24 שעות.

 

מוציאים את הבשר ממי ההשריה, שוטפים תחת זרם מים, ומייבשים היטב במגבות נייר.

 

לקשור את הבשר  או להכניס לשרוול רשת.

 

מכינים תערובת מכל חומרי הצפוי  ומצפים את הנתח היטב מכל הצדדים.

מכניסים לכלי, מכסים ומחזירים למקרר למינימום שעתיים.

 

מחממים תנור לחום של 160 מעלות.

מרפדים תבנית בנייר אפיה, מניחים על התבנית רשת הגבהה ועליו את נתח הבשר.

נתח של עד 800 גרם אופים  סה"כ 50 דקות.אחרי 25 דקות להפוך את הנתח ולאפות 25 דקות נוספות בצד שני.

נתח של קילו או מעט יותר אופים  70 דקות

 

מוציאים את הנתח מהתנור, מקררים פורסים ואוכלים.

 

מקור: פנינהט

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה