לבסיס:
125 גרם חמאה רכה מאוד
1 כוס סוכר
2 כוסות קמח
1 כפית אבקת אפייה
1 כפית אבקת סודה לשתייה
1 גביע שמנת חמוצה, אפשר בהחלט אחרי שעבר תאריך פג התוקף שלה
125 גרם חמאה רכה מאוד
1 כוס סוכר
2 כוסות קמח
1 כפית אבקת אפייה
1 כפית אבקת סודה לשתייה
1 גביע שמנת חמוצה, אפשר בהחלט אחרי שעבר תאריך פג התוקף שלה
לציפוי:
3/4 כוס סוכר חום, עדיף כהה, אפשר גם בהיר
1 כף קמח
1 כפית קינמון
2 כפות חמאה רכה
*תבנית מלבנית בינונית, בערך בגודל 24X28
3/4 כוס סוכר חום, עדיף כהה, אפשר גם בהיר
1 כף קמח
1 כפית קינמון
2 כפות חמאה רכה
*תבנית מלבנית בינונית, בערך בגודל 24X28
1. מחממים את התנור ל-180 מעלות. מניחים נייר אפיה
2. מכינים את הבסיס: מקציפים יחד חמאה וסוכר עד שהתערובת חלקה לגמרי ואוורירית. אפשר ורצוי להקציף כמה דקות בלי חשש.
3. מנמיכים את מהירות המיקסר (או המיקסר יד) למינימום ומוסיפים לסירוגין את החומרים היבשים (קמח, אבקת אפייה, אבקת סודה לשתייה) ואחכ את השמנת.
4. כשהתערובת אחידה וחלקה משטחים בתבנית ומחליקים. התערובת תהיה דביקה אז כדאי להיעזר במרית.
5. מכינים את הציפוי: מערבבים את כל החומרים עד שמתקבלים פירורים דביקים. מפזרים באופן אחיד מעל התערובת שבתבנית.
6. אופים כ-25-30 דקות, עד שהעוגה יציבה, שחומה ותפוחה (תופח מאוד - לא להיבהל). מצננים לחלוטין וחותכים לריבועים (לא כדאי לנסות לחתוך כשזה חם, כי זה מתפרק). שומרים בקופסה אטומה.
2. מכינים את הבסיס: מקציפים יחד חמאה וסוכר עד שהתערובת חלקה לגמרי ואוורירית. אפשר ורצוי להקציף כמה דקות בלי חשש.
3. מנמיכים את מהירות המיקסר (או המיקסר יד) למינימום ומוסיפים לסירוגין את החומרים היבשים (קמח, אבקת אפייה, אבקת סודה לשתייה) ואחכ את השמנת.
4. כשהתערובת אחידה וחלקה משטחים בתבנית ומחליקים. התערובת תהיה דביקה אז כדאי להיעזר במרית.
5. מכינים את הציפוי: מערבבים את כל החומרים עד שמתקבלים פירורים דביקים. מפזרים באופן אחיד מעל התערובת שבתבנית.
6. אופים כ-25-30 דקות, עד שהעוגה יציבה, שחומה ותפוחה (תופח מאוד - לא להיבהל). מצננים לחלוטין וחותכים לריבועים (לא כדאי לנסות לחתוך כשזה חם, כי זה מתפרק). שומרים בקופסה אטומה.
טעים הרבה יותר ביום למחרת.
מקור: סמדר ולטר, וואלה
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה