יום שבת, 31 בדצמבר 2011

חזה עוף/ הודו בצ'ילי מתוק








חומרים (5 מנות)

1 ק"ג חזה עוף חתוך לפרוסות דקות (אני השתמשתי בחזה הודו)
2 בצלים גדולים
150 גרם אגוזי מלך קלופים ושבורים
5 כפות רוטב צ`ילי מתוק
3 כפות רוטב סויה
3 כפות שמן
1 כף דבש
3 שיני שום כתושות

אופן ההכנה
1. פורסים את הבצלים, ומאדים עם השמן בסיר, על להבה בינונית, במשך כ-10 דקות - עד שהם מתרככים אך לא מזהיבים.

2.מגביהים את הלהבה ומוסיפים את הבשר. מערבבים מדי פעם במשך 10 דקות נוספות.

3. ממיסים את הדבש ב-1/4 כוס מים חמים, מערבבים עם הסויה, הצ`ילי המתוק והשום הכתוש ומוסיפים לסיר.

4. מערבבים ומוסיפים גם את אגוזי המלך.

5. מביאים לרתיחה, ומנמיכים ללהבה בינונית לבישול של עוד כ-20 דקות, ללא מכסה, כדי לצמצם את הנוזלים. מערבבים מדי פעם.




מקור: ניר עומר


אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה