חומרים (5 מנות)
1 ק"ג חזה עוף חתוך לפרוסות דקות (אני השתמשתי בחזה הודו)
2 בצלים גדולים
150 גרם אגוזי מלך קלופים ושבורים
5 כפות רוטב צ`ילי מתוק
3 כפות רוטב סויה
3 כפות שמן
1 כף דבש
3 שיני שום כתושות
אופן ההכנה
1. פורסים את הבצלים, ומאדים עם השמן בסיר, על להבה בינונית, במשך כ-10 דקות - עד שהם מתרככים אך לא מזהיבים.
2.מגביהים את הלהבה ומוסיפים את הבשר. מערבבים מדי פעם במשך 10 דקות נוספות.
3. ממיסים את הדבש ב-1/4 כוס מים חמים, מערבבים עם הסויה, הצ`ילי המתוק והשום הכתוש ומוסיפים לסיר.
4. מערבבים ומוסיפים גם את אגוזי המלך.
5. מביאים לרתיחה, ומנמיכים ללהבה בינונית לבישול של עוד כ-20 דקות, ללא מכסה, כדי לצמצם את הנוזלים. מערבבים מדי פעם.
1 ק"ג חזה עוף חתוך לפרוסות דקות (אני השתמשתי בחזה הודו)
2 בצלים גדולים
150 גרם אגוזי מלך קלופים ושבורים
5 כפות רוטב צ`ילי מתוק
3 כפות רוטב סויה
3 כפות שמן
1 כף דבש
3 שיני שום כתושות
אופן ההכנה
1. פורסים את הבצלים, ומאדים עם השמן בסיר, על להבה בינונית, במשך כ-10 דקות - עד שהם מתרככים אך לא מזהיבים.
2.מגביהים את הלהבה ומוסיפים את הבשר. מערבבים מדי פעם במשך 10 דקות נוספות.
3. ממיסים את הדבש ב-1/4 כוס מים חמים, מערבבים עם הסויה, הצ`ילי המתוק והשום הכתוש ומוסיפים לסיר.
4. מערבבים ומוסיפים גם את אגוזי המלך.
5. מביאים לרתיחה, ומנמיכים ללהבה בינונית לבישול של עוד כ-20 דקות, ללא מכסה, כדי לצמצם את הנוזלים. מערבבים מדי פעם.
מקור: ניר עומר
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה