יום שישי, 30 בדצמבר 2011

דובשניות




חצי כוס דבש
3/4 כוס סוכר חום כהה
חצי כוס שמן
2 ביצים
3 כוסות קמח
חצי שקית אפייה
כפית סודה לשתייה
חצי כפית קינמון
רבע כפית ציפורן (לא שמתי)
1/4 כפית אבקת ג`ינג`ר
 

ציפוי:
150 גרם אבקת סוכר
4-5 כפות חלב /מים

 
מחממים את הדבש בסיר על להבה נמוכה עד שהוא
מגיע למצב נוזלי.
מוסיפים לדבש המחומם, תוך כדי ערבוב: שמן, סוכר ותבלינים
מוסיפים לתערובת את הסודה לשתיה. (העיסה נראית תפוחה ומשנה את צבעה). מצננים את התערובת כ-20 דקות
טורפים בקערה נפרדת את הביצים ומוסיפים אותן בהדרגה לתערובת הדבש.
מוסיפים לאט פנימה את הקמח ואבקת האפייה בעזרת כף עץ עד לקבלת מרקם אחיד וחלק.
מצננים את התערובת במקרר למשך שעה.
 
20 דקות לפני תחילת האפיה, מחממים תנור ל- 180 מעלות
יוצרים כדורים קטנים (בקוטר 2 ס"מ בערך) ומניחים על גבי תבנית מרופדת בנייר אפייה. להשאיר רווח ביניהם של כמה ס"מ.
אופים במשך 12-15 דקות, או עד לתפיחה קלה של הדובשניות.
מצננים את הדובשניות.
בינתיים מכינים את הציפוי ע"י ערבוב החומרים בקערה קטנה.
טובלים כל דובשנית בציפוי, ומניחים אותה בחזרה על נייר האפיה
 
מקור מתכון: שף עומר בן גל

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה