לבצק :
1/2 ק"ג קמח
2 גביעי לבן או יוגורט
4 כפות שמן קנולה
2 ביצים טרופות
2 כפיות סוכר
מעט מלח
למילוי:
חצי חבילת תרד (קופסא אחת מתוך השתים שיש בחבילה)
1 בצל קצוץ מטוגן
2 שיני שום כתושות
150 גר` גבינה צפתית , פטה או בולגרית מגוררת
150 גרם גבינת ריקוטה מפוררת
3 כפות שמן זית
אופן הכנה :
לשים את חומרי הבצק לקבלת בצק אחיד . עוטפים בניילון נצמד ומכניסים למקרר למשך 30 דק`.
להכנת המלית: את התרד הקפוא שמים בסיר ללא מים ומבשלים במשך כמה דקות עד שמפסיק להגיר נוזלים
מסננים , שוטפים במים קרים וסוחטים היטב מנוזלים. מעבירים לקערה מוסיפים את שאר המרכיבים למלית ומערבבים היטב.
מחממים את התנור ל-180 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה. מרדדים את הבצק לעובי של 1/2 ס"מ ויוצרים ממנו עיגולים בקוטר 15 ס"מ. מניחים 3 כפות במרכז כל עיגול , מקפלים לשניים ומהדקים את הקצוות היטב. מורחים חלמון ביצה מעורב עם מעט מים ואופים כ35 דק` או עד שמזהיבים.
מקור: / אביגיל מייזליק מתוך הספר "אפייה בריאה"
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה