יום שישי, 30 בדצמבר 2011

עוגת שזיפים


3 ביצים גדולות
1 כף תמצית וניל
1/2 כוס שמן קנולה
1/4 כוס חלב
1 כוס סוכר
2 כוסות קמח לבן
1 שקית אבקת אפיה
6 שזיפים חתוכים לקוביות
לזרייה על העוגה: 1-2 כפות סוכר

אופן ההכנה:
1. מחממים תנור לחום בינוני ומשמנים תבנית עגולה 26 במעט שמן או תרסיס שמן.
2. מערבבים (במערבל חשמלי או בעזרת מטרפה) ביצים, שמן, חלב,סוכר ותמצית וניל.
3. מוסיפים קמח ואבקת אפיה ומערבבים.
4. יוצקים לתבנית,מסדרים מלמעלה את קוביות השזיפים וזורים סוכר.
5. ואופים בשליש התחתון של התנור כ-35-45 דקות, עד להזהבה נאה או עד שקיסם הננעץ בעוגה יוצא יבש. מוציאים ומצננים.
6. ניתן למרוח מעל העוגה ריבת משמש מחוממת כדי ליצור אפקט של ברק.

מקור: על פי המתכון של אורני פורום אוכל YNET עם שינויים קלים מאד.




אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה